Gå till innehåll
Hrimfaxi islandshästklubb

Lag-SM

Varje sommar kan du vara med på Sveriges största islandshästtävling för ungdomar. Häng med som lagmedlem eller som hejarklack på en fartfylld tävling där ungdomar från hela Sverige gör upp i fjorton spännande grenar. Tävlingen är för ungdomar mellan 13-21 år. Lagen består av fyra eller sex ekipage samt en till två reserver. Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet under våren och det är de fjorton bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.

Vi i Hrimfaxi islandshästklubb har flertalet ungdomar som bildar lag och tränar för Lag-SM kval. Är du nyfiken att vara med, kontakta oss på ungdom@hrimfaxi.se

2024 arrangeras lag-SM av SIF i samarbete med Gerstorps Ryttarsällskap på Folkungabanan och Stenholmen Islandshästcenter utanför Linköping. Det går av stapeln 1-4 augusti och är någonting inga ungdomar vill missa!

I dagsläget finns ett digitalt kval ute på indTA, och domarna Kia Holmquist, Frida Lövgren Suvanto och Frida Lindström. https://islandshastar.indta.se/tavling/79329 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om Lag-SM finns på: https://www.icelandichorse.se/evenemang/lag-sm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Författare: Emma Sundman

Ungdom

Vill du stödja Hrimfaxi Islandshästklubb?

Eftersom vi är en ideell klubb är vi mycket tacksamma för det stöd vi kan få. Den sponsring vi får in kan vi använda för att underhålla vår anläggning, fixa medlemsaktiviteter samt ordna fina priser till tävlingar vi arrangerar i klubben.

Läs mer om våra sponsorpaket!